Warboel… (januari 2017)

Wat gaat het nieuwe jaar Het Woordenpalet brengen? De eerste regels van het verhaal van 2017 zijn inmiddels geschreven, maar het kan nog alle kanten op…

Ik mis je in alle kleuren
Wat in elk geval vaststaat, is dat de tweede oplage van “Ik mis je in alle kleuren” eind januari van de pers rolt. Nog steeds druppelen uit heel Nederland dagelijks bestellingen de mailbox binnen en hopen we dit jaar ook het Voortgezet Onderwijs, de bibliotheken en misschien zelfs wel de Belgische lezers enthousiast te krijgen. Spannend!

Zilveren sleutels
Met de werktitel “Warboel” is ook de opzet voor het tweede deel van de Zilverensleutel-reeks inmiddels een feit. Een bundel met gedichten voor kinderen van 6-14 jaar over uiteenlopende onderwerpen als stotteren, grenzen, pesten, anders zijn, internet, geheimen, verdriet, onzekerheid etc. Voor het basisonderwijs (met online lessuggesties), maar uiteraard ook voor gezinnen met jonge en opgroeiende kinderen. Natuurlijk weer vol prachtige en verrassende illustraties van Angelique en op dezelfde kleurrijke manier vormgegeven door Saskia. Als alles goed gaat, verschijnt het begin september en dan kan een nieuwe website en dito Facebookpagina over de Zilverensleutel-boeken natuurlijk niet achterblijven.
Ik houd jullie op de hoogte!

Liefde geef je door….
De decemberactie op Facebook met de “liefde geef je door-gedichten”, was zo’n succes, dat Angelique en ik op dit moment bezig zijn er samen een nieuw project van te maken en druk op zoek zijn naar mediakanalen om een groter publiek te bereiken. En ook dat is spannend! Mocht je in je netwerk iemand kennen, die deuren voor ons kan openen… we horen het graag!

Levensverhalen
Verder vonden maar liefst meer dan zestig levensverhalen het afgelopen jaar hun persoonlijke bestemming en ik hoop ook in 2017 nog veel mooie verhalen te kunnen schrijven. Niet alleen bij uitvaart en afscheid, maar nu ook voor oudere of jongere mensen in een kwetsbare situatie. Een mooi begin daarvan is mijn deelname aan het Muzemantelproject uit Lochem, dat op allerlei manieren “kunst voor de ziel” wil brengen naar mensen die dat kunnen gebruiken. Een bijzonder initiatief!

Losse eindjes
En dan nog heel veel losse eindjes: de marketing, administratie, boekhouding, PR, het schrijven, de inspiratie, alle verdrietige verhalen en natuurlijk ook de onzekerheid of “het allemaal gaat lukken”.
Kortom, af en toe ook warboel in mijn eigen hoofd. Maar wel een leuke! En als het soms toch wat meer “moeten” dan “mogen” wordt, dan gaat de laptop dicht en maak ik tijd voor kinderen, wandelen, vrienden, familie en ontspanning. Of schrijf een blog en denk dan: “Goh, eigenlijk gaat het best goed met me!”

Voor iedereen alsnog een mooi, inspirerend, maar vooral gezond, ontspannen en liefdevol 2017!

Margreet

                 

“Ik mis je in alle kleuren”                          “Warboel”                           Levensverhalen

 

                          

Verbloemen                      Ik droom je                     Vaders                       Hand in hand

Liefde geef je door…..

Verbloemen
De man van Jed kreeg twee jaar geleden op zijn 64e een ernstig herseninfarct en sindsdien zoeken ze als gezin naar andere manieren om te communiceren. Ze proberen in mogelijkheden te denken en niet in wat er niet meer kan…

Ik droom je
Tweeënhalf jaar geleden verloren Sharon en Danny hun eerste zoon Maeven na ruim 39 weken zwangerschap. Sharon schreef: “Wil je ons woorden geven om te durven voelen?”

Vaders
De vader van Joyce (28) kreeg deze zomer te horen dat hij maagkanker had en overleed op 28 december, na een zware operatie. Je grote, sterke vader opeens zo kwetsbaar zien worden, geen afscheid kunnen nemen en verder moeten leven zonder hem. Maar hoe?

Hand in hand
Vorig jaar is Thea’s dochter op jonge leeftijd door zelfdoding om het leven gekomen. Beetje bij beetje vindt ze niet alleen zichzelf terug, maar ook haar prachtige dochter, die ze elke dag om zich heen voelt.