Over mij

Dichter
Schrijver
Ceremonieel spreker
Tekstredacteur


“Het kwetsbare in onszelf voorzichtig en speels vertalen naar een mooie tekst of een persoonlijk gedicht, dat is waarin ik mijn uitdaging zoek.”

Van kinds af aan is het schrijven van gedichten en verhalen voor mij een vorm geweest om grip te krijgen op de kleine en grote dingen  in mijn leven.  In mijn jeugd, studententijd en de vijftien jaar dat ik in Portugal woonde, zijn er zo heel wat woorden op papier gekomen. Terug in Nederland werd ik steeds vaker gevraagd ook voor anderen te schrijven en dat heeft in 2014 uiteindelijk geleid tot de start van mijn eigen tekstbureau… Het Woordenpalet.

En met het verschijnen van de boeken Ik mis je in alle kleuren (2015) en Warboel (2017)  krijgt langzamerhand ook een andere droom steeds meer vorm…. het schrijven en uitgeven van een serie gedichtenbundels over sociaal-emotionele en maatschappelijke thema’s…  de Zilverensleutelreeks.

Ik schrijf voor zowel kinderen als volwassenen. Voor particulieren, maar ook voor groepen, organisaties of bedrijven. Het voelt elke keer weer als een bijzonder cadeau om te luisteren naar al die persoonlijke verhalen en daar een mooie strik om heen te schrijven.

Ik blijf op zoek naar woorden die het verschil maken.

Margreet Jansen