Werkwijze en tarieven

Werkwijze
Ik ben dagelijks telefonisch bereikbaar tussen 08.30 en 20.00 uur. Als ik de telefoon niet op kan nemen, kun je uiteraard een boodschap achterlaten. Het is ook mogelijk je vragen of wensen via het contactformulier door te sturen. In beide gevallen neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op om verdere details te bespreken of eventueel een persoonlijke afspraak te maken.

Voor al mijn geschreven werk geldt het Nederlands Auteursrecht. Gedichten en teksten blijven mijn eigendom en ik behoud mij het recht voor van publicatie, ook op social media, al gaat dat uiteraard in overleg en zal ik daarbij ook altijd jouw privacy respecteren.

Tarieven
Elke tekst, gedicht of toespraak is uniek. Prijzen zijn dan ook afhankelijk van persoonlijke wensen, vormgeving, doelgroep en natuurlijk de tijd die nodig is voor het schrijven. Ik streef er echter naar voor iedereen betaalbaar te zijn en bij elke opdracht zal ik, zo mogelijk, vooraf een indicatie geven van de te verwachten kosten. Mijn algemene uurtarief is €45,00 (excl. reiskosten en btw). Als  ceremonieel begeleider bij uitvaarten hoef ik geen btw in rekening te brengen. Voor persoonlijke gedichten, levensverhalen, redigeerwerk en overige diensten geldt een btw-tarief van 21%.

Afscheidsplechtigheid
Het standaardtarief voor het voorgaan bij en het vormgeven en begeleiden van een afscheidsplechtigheid is 510 € (ca. 16 uur). Dit is inclusief een uitgebreid persoonlijk voorgesprek bij de familie thuis, het schrijven van een levensloop welkom en dankwoord, het meedenken over o.a. muziek en de verdere invulling van de plechtigheid, voorgaan tijdens de afscheidsdienst en een handgebonden en gedrukt herinneringsboekje, dat de familie een paar weken na de uitvaart cadeau krijgt.

Eventuele overige kosten:

  • – Reiskosten > 10 km: €0,30 per km
  • – meegaan naar het graf en uitspreken/schrijven extra tekst: €45,00
  • – schrijven tekst bidprentje / herinneringskaartje: €45,00

Voor het begeleiden/voorgaan in een afscheidsplechtigheid zonder het schrijven van levensverhaal reken ik het zakelijke uurtarief van €45,00 (gem. ca. 8-10 uur per uitvaart).

De kosten voor een uitvaartspreker worden overigens vaak vergoed door de uitvaartverzekering vanuit de post “vrij besteedbare ruimte”. Het is het beste dit na te vragen bij uw verzekeraar of uitvaartverzorger.

Levensverhaal
Voor het schrijven van een persoonlijk levensverhaal is het moeilijk een standaardtarief te hanteren. De kosten zijn namelijk afhankelijk van  persoonlijke wensen en situatie, het aantal voorgesprekken en de uiteindelijke vormgeving. Om toch een indicatie te geven: een levensschets van 8000 woorden op basis van  2 x 2 uur voorgesprek, het schrijven van het verhaal, correctierondes en opmaak voor een handgebonden en op Oud Hollands papier gedrukt boekje (A5) zal rond de €700 kosten (excl. reiskosten, reistijd en btw).

Mocht je het fijn vinden als ik dit levensverhaal of een samenvatting daarvan  voorlees tijdens een bijzondere gelegenheid, dan geldt daarvoor een uurtarief van €45,00 (excl. reiskosten, reistijd en btw).