Werkwijze en tarieven

Werkwijze
Ik ben dagelijks telefonisch bereikbaar tussen 08.30 en 20.00 uur. Als ik de telefoon niet op kan nemen, kun je uiteraard een boodschap achterlaten. Het is ook mogelijk je vragen of wensen via het contactformulier door te sturen. In beide gevallen neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op om verdere details te bespreken of eventueel een persoonlijke afspraak te maken.

Mocht je me willen betrekken bij het schrijven van een levensverhaal of een afscheidsplechtigheid, dan kun je daar elders op deze site al meer informatie over vinden.

Voor al mijn geschreven werk geldt het Nederlands Auteursrecht. Gedichten en teksten blijven mijn eigendom en ik behoud mij het recht voor van publicatie, ook op social media, al gaat dat uiteraard in overleg en zal ik daarbij ook altijd jouw privacy respecteren.

Tarieven
Elke tekst, gedicht of toespraak is uniek. Prijzen zijn dan ook afhankelijk van persoonlijke wensen, vormgeving, doelgroep en natuurlijk de tijd die nodig is voor het schrijven. Ik streef er echter naar voor iedereen betaalbaar te zijn en bij elke opdracht zal ik, zo mogelijk, vooraf een indicatie geven van de te verwachten kosten. Mijn algemene uurtarief  is 37,50€ (excl. reiskosten).

Afscheid
Het standaardtarief voor het vormgeven, spreken en begeleiden bij uitvaart is 450 €. Dit is inclusief een persoonlijke voorgesprek bij de familie thuis, het schrijven en voorlezen van een levensschets, en/of welkom en dankwoord, het meedenken over de verdere invulling van de plechtigheid en een mooi, handgebonden en op Oud Hollands papier gedrukt herinneringsboekje met alle teksten van het afscheid, dat de familie van mij een paar weken na de uitvaart cadeau krijgt. Reiskosten worden apart berekend en bedragen 0,25€ per km, indien de afstand meer dan 10 km is.

Kosten voor eventuele toevoegingen als een persoonlijk gedicht of het bestellen van extra herinneringsboekjes, bespreek ik graag in onderling overleg. Voor het begeleiden van uitvaarten buiten een straal van 45 km rondom Berkelland geldt het tarief van 37,50 p/uur (excl. reiskosten).

De kosten voor een uitvaartspreker worden overigens vaak vergoed door de uitvaartverzekering vanuit de post “vrij besteedbare ruimte”. Het is het beste dit na te vragen bij de verzekeraar of uitvaartverzorger.

Levensverhaal
Voor het schrijven van een persoonlijk levensverhaal is het moeilijk een standaardtarief te hanteren, De kosten zijn namelijk afhankelijk van  persoonlijke wensen en situatie, het aantal voorgesprekken en de uiteindelijke vormgeving. Om toch een indicatie te geven: een levensschets van 8000 woorden op basis van 4 uur voorgesprek, het schrijven van het verhaal, correctieronde en opmaak voor een handgebonden en op Oud Hollands papier gedrukt boekje (A5) zal rond de 20 uur werk zijn en dus ca. 750 euro kosten (excl. reiskosten).

Mocht je het fijn vinden als ik dit levensverhaal of een samenvatting daarvan  voorlees tijdens een bijzondere gelegenheid, dan geldt daarvoor een uurtarief van 37,50€ (excl. reiskosten).