Recensie NBD Biblion – voorjaar 2017

“Bundel met bijzondere gedichten over rouw, afscheid en andere vormen van verlies, geschreven voor kinderen, jongeren en volwassenen. Een overzicht achterin het boekje geeft weer welke gedichtjes te gebruiken zijn voor basisschoolleerlingen, tieners, volwassenen of ouderen. Voor elke doelgroep zijn vijf tot negen zeer toegankelijke gevoelige gedichtjes opgenomen. In beeldende taal wordt verteld wat verdriet met je kan doen en hoeveel troost het kan geven om je verdriet te delen met anderen. Elk gedichtje begint met een korte toelichting voor wie het geschreven is. Subtiele sfeervolle pentekeningen met zacht ingekleurde accenten passen uitstekend bij de tekst. De Achterhoekse dichteres (die zelf nog maar kort geleden haar beide ouders verloor) spreekt vaak bij uitvaarten en schrijft op verzoek voor een stichting die jongeren begeleidt die met een verlies te maken hebben.

Troostende en ontroerende gedichten, die gemakkelijk voor te dragen zijn, voor alle mensen die persoonlijk met verlies te maken hebben en steun kunnen gebruiken. Voor volwassenen en kinderen van ca. 10-18 jaar.
Recensent: R. Scholten-Boswerger

Ik mis je in alle kleuren: met gedichten van Margreet Jansen en illustraties van Angelique Bosman – Eerste druk (Borculo-het Woordenpalet, Doetinchem-Saskia Bruil Projecten), 2015 – 61 pagina’s – illustraties – 25 cm (Zilverensleutel-reeks)